Helt amazing glutenfri pizzadeig

Flere og flere får dessverre cøliaki eller er intollerant til gluten, derfor har jeg begynt å eksperimentere med glutenfritt “mel”.

I denne oppskriften er det viktig å huske at siden vi må ikke aktivere gluten proteinen som tar tid, kommer vi til å bruke mindre tid i hele prosessen.

Det er også viktig å ta i betraktning de følgende:

  • Vannet må være kaldt

  • Deigen må kjøles ned før vi lager pizzakuler ellers blir det alt for sticky å håndtere den

  • Du må bruke K-spaden og ikke deigkroken

  • Om vi skal lage glutenfritt pizzadeigen i tillegg til vanlig pizzadeig, f.eks for en gjest, er det best å lage glutenfritt pizzadeigen først.

    Kun når vi er ferdig med hele prosessen kan vi da begynne å lage vanlig pizzadeig.

Rydd litt plass i kjøleskapet, vi skal nå lage en fantastisk pizzadeig som skal heve der mellom 4 til max 24 timer!

For å lage 6 pizzaboller av cirka 280gr per pizzakule, trenger du:

  • 1000g glutenfritt mel. - Jeg bruker Caputo Fioreglut

  • 800gr kaldtvann (burde være max 16/18 grader)

  • 1/3 teskje tørrgjær - cirka 3gr. (jeg bruker Caputo tørrgjæer, men Idun blå funker bra også)

  • 35gr salt

  • 35ml olivenolje

Bruk gjerne pizzakalkulator jeg har laget under her om du må lage flere eller mindre:

Glutenfritt pizzadeig Kalkulator

Glutenfritt pizzadeig Kalkulator


3

Hvetemel: 495 gram

Vann: 345 gram

Salt: 7.5 gram

Gjær: 1 stk.

Olivenolje: 7.5 gram

Jeg anbefaler å bruke en kjøkkenmaskin, siden vi trenger å blande sammen deigen ganske hardt.

STEG 1

Hell hvetemel i kjøkkenmaskin bolle, samt tørrgjær, hele vannet, og salt.

Start kjøkkenmaskinen på middels innstilling og la den blande sammen deigen for 5 minutter.


STEG 2
Etter 5 minutter, hell olivenoljen i bollen.

Deigen blandes da for 2 minutter til på middels nivået i kjøkkenmaskinen.

Om olivenolje blander ikke seg i deigen fordi deigen er spredt rundt kantene, bruk gjerne en slikepott for å dra alt tilbake i midten av bollen.

STEG 3

Når deigen er klar, setter vi den i et mindre bolle og i kjøleskapet for en halv time/45 minutter

Vi gjør dette for å kjøle ned deigen slik at det blir enklere å lage pizzakuler.

STEG 4

Etter 30/45 minutter i kjøleskapet, vi tar pizzadeigen ut av kjelen og deler den i 280 gram pizzakuler og setter dem i oppbevaringsbokser, og så i kjøleskapet igjen for 4 til 24 timer.

STEG 5

Hent pizzakulene fra kjøleskapet 60 til 90 minutter før du må lage pizza, og nyt en fantastisk deig!

Neste
Neste

Fantastisk napolitansk pizzadeig oppskrift!