Slik tilbereder du mozzarella til pizza!

La oss være ærlig, mozzarella i Norge smaker ikke så godt som den du har kanskje smakt i i Italia.

Men hva om jeg sa til deg at vi kan få det til å smake nesten samme?

Først og fremst, et par fakta:

  1. Det som er solgt som “mozzarella” her i Norge og i utlandet er egentlig det vi i Italia kaller “fior di latte”, som er en mozzarella laget av kumelk. I italia sier vi mozzarella kun når vi referer til mozzarella laget med bøffelmelk, som inneholder mye mer fett enn vanlig kumelk, er mer saltet, har er mer tyggete konsistens og derfor smaker mye, mye bedre.

  2. I Italia, (bøffel)mozzarella oppbevares IKKE kaldt, den produseres, selges og spises på samme dag, og når det kjøles hele konsistens blir ødelagt.

For å ha en god mozzarella til pizzaen det er viktig å passe på disse få tingene:

  • Kjøp billigst mozzarella du finner på butikken, alle smaker like. Jeg ofte kjøper Extra fra Coop om jeg finner den.

  • Mozzarella må være romptemperert når vi setter den på pizzaen.

  • Mozzarella må ikke inneholde vann.

  • Mozzarella må ikke reves, men skjæres i ganske store biter.

Tilberedning av mozzarella til pizza:

Først og fremst, ta mozzarella ut av forpakning, kast bort vannet og skjær mozzarella i store biter.

Sett mozzarella i en dørslag og la den drenere av vann for minst et par timer. I dette tilfellet, pleier jeg å sette en bolle med litt vann over mozzarella for å presse litt ut vannet, det går fortere.

Etter vi har drenert vannet ut av mozzarellaen, kan vi sette den i kjøleskapet om vi skal bruke den dagen etter, eller la den stå ut på benken frem til den er klar til bruk.

Er mozzarella fortsatt litt våt, kan du vel dempe den med en klut/kjøkkenpapir.

Forrige
Forrige

Pizzasaus